2024 – esencia roka z pohľadu numerológie

28.12. 20235958x0

Tak a je to tu. Čaká nás rok mocný, intenzívny, magický i búrlivý. Taký, ako osmička sama dokáže byť.

Osmička je jediné číslo, ktoré nemá začiatok ani koniec.  A tak, je symbolom nekonečna, nevyčerpateľnosti zdrojov hojnosti a napojenia priamo na kozmickú energiu ako zdroj všetkého, čím sme a čím je život sám.

Je to symbol vesmírnych zákonov – Ako hore, tak dole; Ako vo vnútri, tak navonok; Ako v malom, tak vo veľkom. A tak – nič neostane zahalené. Odkryjú sa naše najväčšie témy a tajomstvá, ktoré sme možno i my sami vytlačili. Budeme ich vidieť a bez debaty – budeme ich cítiť. Môžeme sa štorcovať, ale môžeme to aj vnímať ako jedinečnú príležitosť na integráciu týchto tém.

Rok sedmičky bol rokom prechodu – liečenia – mostom medzi fyzičnom a duchovnom. Rok osmičky bude o rovnováhe medzi týmito dvoma „polaritami“ až kým nenabudneme poznanie, že sú jednou a tou istou energiou v rôznych prejavoch. Ak sme boli príliš dlho zaseknutí v pozemskosti – bude nás to spájať so spiritualitou, a naopak, ak si máme tendenciu ulietať na duchovne, pekne, krásne (resp. možno aj dosť nie pekne a čaptavo) nás to môže vrátiť na Zem.

Telo ako dôkaz

Kľúčová bude energia nášho tela a jeho sexuality. Čo to znamená? Budeme doslova hľadať svoj vlastný štýl, aby nám „milovačka“ so životom priniesla rozskoš a uspokojenie. Nepôjde teda iba o fyzickú sexualitu (i keď bude nesmierne dôležitá táto oblasť a jej integrácia). Nejde iba o to, čo „mi robí dobre“ pri milovaní, ale aj v živote – v akých „polohách“ je moje telo a či mu to vyhovuje, či drží svoje nastavenie a dáva slobodne alebo z donútenia (reálneho alebo očakávaného). Bude nám ukázané, ako naše telo prejavuje áno a ako nie.

Môžu sa otvoriť a naozaj sa otvoria i silné rozpomienky na sexualitu a zážitky s ňou spojené – príjemné aj nepríjemné. Skúsme to brať ako príležitosť. Ak je sexualita neintegrovaná strácame nielen možnosť spojiť sa so slasťou bytia, ale strácame doslova kontakt s vlastnou intimitou.

Sila a osobná moc

Osmička v nás vždy otvára tému moci, osobnej moci, svetskej moci a – strachu z moci – či už svojej alebo vonkajšej

Aký bude recept? Pre každého iný – pretože – každý si budeme musieť svoj kúsok tejto témy osvojiť podľa toho, kde sa práve nachádzame – u niekoho to bude o tom, byť „napriek“ strachu videný v plnej svojej sile. U niekoho naopak – byť láskavý a ohľaduplný k sebe a na nejakú dobu sa stiahnuť, aby sme neboli vystavení tlaku sveta.

Rozohrá sa hra – systém, zákony, „čistota“ tvorenia života vs požiadavky a podmienky systému. Môžeme zažiť „vyhrážanie“, osočovanie, súdenie nášho spôsobu žitia, a tak uplatňovania svojej osobnej moci.

Niekto do svojej moci bude musieť vstúpiť, niekto zvážiť, ako ju využíva, niekto čeliť moci zvonka.

Energia osmičky prináša tému hojnosti – ergo osobnej hodnoty a dostatočnosti, ktorá je základom na prežívanie hojnosti na všetkých úrovniach.

A budú sa otvárať spomienky – keď bola naša sila a moc znevážené, keď sme ju my zneužili, keď sme boli za ňu trestaní, ale aj to, keď sme do nej plne vstúpili a krásu života sme vášňou tvorili.

Kontrolné otázky pre túto oblasť:

1. Kde ešte necítim svoju dostatočnosť a hodnotu?

2. Kde cítim strachy v súvislosti s mojou mocou?

3. Kde cítim strachy v súvislosti s mocou systému?

4. Kde cítim posudzovanie mojej bytosti?

5. Kde ja posudzujem?

6. Ako by bola moja moc využitá a uchopená, keby sa neprejavil strach?

No a ak sa pýtate, ako vieme, že sme plne v potenciáli svojej vlastnej sily – integrovaná sila je v skutočnosti tá, ktorá poskytuje ostatným priestor na vstúpenie do ich vlastnej sily. Cítiť ju z nás „zvnútra“ a nemusíme ju dokazovať smerom von. Inak, vo väčšine prípadov, ak potrebujeme niekoho o našej sile presviedčať a dokazovať ju, v skutočnosti o ňu prichádzame.

Hojnosť ako odraz vedomie dostatočnosti a vlastnej hodnoty

Práve tento aspekt bude nesmierne dôležité pochopiť. O osmičke sa všeobecne hovorí ako o čísle hojnosti. Avšak, povedala by som, že ide skôr o číslo, ktoré znásobí (a to úplne jasne), aké máme my sami o hojnosti presvedčenia a či sme schopní prijať, že hojnosť nášho bytia je priamo úmerná práve nášmu vedomiu vlastnej hodnoty a dostatočnosti.

Jednoducho – ak sme presvedčení, že hojnosť nie je pre nás, že my nikdy nemôžeme byť „bohatí“ (vo všetkých významoch tohto slova), budeme trieť biedu.

Ak máme presvedčenie, že si hojnosť musíme vydrieť – nuž, budeme sa môcť snažiť a snažiť a nikdy nebude dosť.

A ak máme (alebo si dokážeme osvojiť) presvedčenie, že hojnosť JE. A je len na nás, či sa z nej vyživíme, zázraky plnosti, výživy, bohatstva sa budú diať.

Byť príliš a zatieniť ostatných

Nuž, aj toto sa bude diať. Osmička je prepojená s Levom, Slnkom – viete si predstaviť, že sa Slnko stará o to, či niekoho zatieni, alebo či je na niekoho príliš.

Budú položené otázky:

  1. Bojíš sa naplno žiariť zo strachu z posúdenia a odsúdenia?
  2. Bojiš sa naplno žiariť zo strachu, že tým ublížiš niekomu inému?
  3. Kedy si zapredala vlastnú silu, potlačila ju, len aby sa iní necítili menej?
  4. Kedy si použila vlastnú silu na to, aby sa iní cítili menej?
  5. Ktorá časť teba ešte nie je prejavená naplno, lebo bola, alebo je označená ako príliš?

Kontrola – strach z vlastnej nedostatočnosti

Jednou z najväčších výziev sa bude javiť potreba „pustiť kontrolu“ vs. presvedčenie, že vy všetko aj tak robíte najlepšie.

Môže to byť pravda – ale ak budete na seba preberať naozaj všetko, okolo seba, zabije vás to. Uvoľniť kontrolu znamená dôverovať životu, že aj keď možno nie všetko bude dokonalé (rozumej, podľa vašich predstáv), bude to živé.

Navyše, bude nevyhnutné, aby sme veci nerobili za iných. I keď by si mali pusku rozbiť (osmička by skôr povedala hubu roztrieskať). Pretože, len tak oni sami môžu do sily vstúpiť. Keď padnú a kolená si odrú.

To ale bude znamenať, že nie sme nenahraditeľní. Sme schopní sa vysporiadať s týmto faktom? 😉

Dávať len z preplneného pohára

V spoločnosti i v našich osobných životoch sa bude otvárať téma dlhu. Jednak nás to môže motivovať splácať svoje staré dlhy. Ale najmä – budeme skúmať, či v osobnom živote fungujeme na dlh. Či dávame viac, než prijímame, či sme vyčerpaní, či sme vyživení.

Viete si asi vybaviť pocit, keď ste krásne oddýchnutí, svieži, plní energie. Príde vaše dieťa, rozbije vašu drahocennosť. A vy.. sa nad to povznesiete, predýchate, prijmete. Ak by prišlo v stave vyčerpania, únavy – stačilo by, aby okolo drahocennosti len prešlo a už by bol oheň na streche.

A takto to bude – ak budeme mať čo i len tendenciu ísť do energetického mínusu, budeme z neho vyhadzovaní podráždením, nervozitou, v hraničných prípadoch až agresivitou.

Ten vnútorný tlak bude prosto príliš silný. A ak dovolíme, bude to pre nás krásny znak toho, aby sme jednoducho nie len dočerpali energiu, ale rozdávali z nej až vtedy, keď mi jej máme prebytok.

Dostatok nepostačí, dávať sa bude z toho, čo je navyše.

Hospodárenie s energiou

Nesmierne dôležitá bude starostlivosť o pečeň – to je naša elektráreň. Postaranie sa o svoj hnev a vnímanie z akého bodu stanovujeme hranicu – či ju dávame svetu zvonka alebo vo svojom vnútri. To, čo nám energiu bralo doteraz – bude ešte viac – to, čo nám ju dávalo, má potenciál vyživiť nás ešte viac.

Ako chodec po lane

Bude to ako kyvadlo. Bude kľúčové si uvedomiť, že koľko sa načerpá z jedného extrému, musí sa aj z druhého, inak nie je možné zachovať rovnováhu – a extrémy sa budú diať – akurát vzhľadom na mieru nášho odporu voči nim budú menšie alebo väčšie.

Chodec po lane neprežije, ak sa nechá zvalcovať ktorýmkoľvek extrémom. Musí prijať, čo je, ak sa vychýlil zo smeru, vrátiť sa a pomaly, pozorne „rozkývať“ svoju energiu smerom, ktorý spôsobí, že sa opäť dostane do rovnováhy.

Ak sme príliš dlho celé bytie venovali tam (alebo tomu), čo už pre nás je zaťažujúce, budeme sa z toho jednoducho musieť dostať a i keď to možno budeme cítiť ako brzdenie parnej lokomotívy, postupne tú mašinériu zastaviť. Ale to nepostačí. Budeme motivovaní (alebo tlačení) venovať a nasmerovať svoje bytie do smeru, ktorý je pre nás podporný.

„Osmičkové“ vzťahy a prepojenia. Volanie našej osobnej Venuše

Môžu sa vracať vzťahy s energiou osmičky (tam, kde ste mali súčet vašich životných čísel osem).

A pravda je taká, že z osmičkových vzťahov sa vystupuje veľmi ťažko – takže, ak sa nemáte chuť v nich opäť „močiť“ radšej na fyzickej úrovni do toho nechoďte a riešte, aké témy to vo vás otvára vo vnútri, než to, aké by to opäť „aspoň na chvíľku“, mohlo byť iskivé, šteklivé a vábivé (lebo také veru tieto spojenia môžu byť).  Viac o našich prepojeniach i číslach nášho života celkovo si už od 8. januára môžete zažiť na online kurze Čísla môjho života. Viac info nájdete tu:

https://fb.me/e/bTJKrgqiB

Spolu s „vracajúcimi sa vzťahmi“ sa otvorí i mocná téma osmičkovej energie – téma vášne a našich nenaplnených potrieb, ktoré budú týmito excesmi pripomenuté. Naša osobná Venuša bude volať celý rok po pozornosti. A bude skvelé, ak budeme vedieť, ako ju nakŕmiť a vyživiť, aby bola spokojná. Lebo ak táto dáma spokojná nie je, peklo na Zemi je realita. Najmä naša osobná. Ak svoju Venušu ešte „osobne“ nepoznáte, celým mojim ja vám odporúčam webinár, ktorý sme vytvorili s drahou Svetlankou Oboňovou. Nájdete ho tu:

https://predusuzeny.sk/abeceda-astrologie/venusa-uvodna-stranka/

Zameranie bude na vzťahy všeobecne (práve cez číslo 24 = 2+4=6 – energia Milencov, vzťahov, lásky). Všetko, čo sa bude diať v tomto roku, bude hrané práve cez vzťahy.

Objaví sa túžba byť súčasťou komunity – bude intenzívna a pre mnohých skutočne neodolateľná – avšak, budeme vyzývaní, aby sme nepretláčali svoju silu v komunitách, aby sme ich netvorili na základe hierarchií, ale na základe slobodného spolu-tvorenia toho, čo máme vo svojom vienku ako dary. Nejde o formu a pravidlá, ktoré majú komunitu držať. Môže sa stať, že niektoré spojenia a prepojenia budú naozaj iba „chvíľkové“ napríklad na jeden projekt, iné vydržia dlhšie. Základnou esenciou ale musí byť slobodné tvorenie. Akákoľvek striktnosť a pravidlá budú komunitám škodiť.

Náš príbeh je príbehom nekonečna

Budeme si rozpomínať – odkiaľ prichádzame, ale môžeme mať aj celkom jasné „vízie“ našej budúcnosti – bude nám ukázané, kam naša duša túži smerovať a čo túži zažívať na fyzickej úrovni. Zároveň budeme vnímať doslova súvislosti medzi skúsenosťami nášho rodu a nášho osobného príbehu, a bude nám tiež umožnené prepísať DNA rodu tým, že vystúpime zo zacyklení, ktoré pre náš život nenesú odkaz podpory a výživy. A to, si bude vyžadovať veľa odvahy, ochoty, konzistentnosti a vytrvalosti – výsledok však bude stáť za to. Predstavte si, že môžete byť tou bytosťou, ktorá začne písať nie len novú kapitolu ale doslova epochu vášho rodu. Nie je to vzrušujúce? O čom by tento príbeh bol? Čím by bol naplnený? Aké vibrácie by niesol? Čo by bolo inak, keby ste mohli zmeniť históriu vášho rodu? Buďte si vedomí, že skutočne môžete. Nie je to rozprávka ani ilúzia, je to obrovská príležitosť, takže ak cítite, že práve toto je vaše, choďte do toho. Už teraz sa zamyslite nad témami a oblasťami, ktoré sa vo vás pri čítaní týchto riadkov otvárajú a vedome sa nalaďte na ich aktiváciu vo vašom živote. Prajem vám veľa zdaru.

Pohyb ako nástroj integrácie

Toto bude jediná možnosť ako vo fyzických telách „ustáť“ to obrovské kozmické napojenie. Doslova si predstavte, že počas roka budeme obdarovaní akoby „elektrickými výbojmi“, ktoré zatrasú našim bytím – na všetkých úrovniach. Budú sa otvárať časo-priestorové brány a prechod nimi bude jednoduchší, ak naše fyzično bude uzemnené, ukotvené, zdravé, pevné.

Sami budeme vedení do pohybu, ktorý bude pre nás ideálny. Ak pohyb nebude, bude pretlak. A výbuchy sopky. Tak si to zjednodušme, nech nás neklepne 😊.

Dotyk, objatia, hladenie

Osmička je najfyzickejšie číslo, a preto – najviac lásky dokážeme dať i odovzdať práve cez dotyky. Všetko je v nich – neha, láska, blízkosť, intimita, úcta, vďačnosť. Či už niekomu podáte ruku, dotknete sa jeho ramena, pohladíte ho po hlave, utriete mu slzy, silno ho objímete – všetko to budú počas celého roka tie najmocnejšie odkazy lásky a prijatia.

Ak má niekto s dotykmi problém, budú sa odkrývať korene tohto problému a bude vytvorený priestor na jeho integráciu. Prichádzame oveľa, ak si terapiu dotykom odopierame.

Prudkosť

Nie všetko pokazené, čo vykonáme z nerozvážnosti, sa bude dať opraviť. Prosto viete ako to je, aj na pretrhnutej niti po zaviazaní ostanú uzly a takto môže dopadnúť aj naša prudkosť či podráždenosť, ktorá sa v nás nazbiera a my ju šupneme von do sveta na „okoloidúcich“ po ceste života. Rozvážne. Múdro konajme, hovorme, radšej sa zastavme, kým niečo zo seba dáme von, lebo je dosť pravdepodobné, že v budúcom roku budú tie prvé popudy na konanie skôr dráždivé, než reálne z nášho stredu vytvorené. Bez konfliktov to asi úplne nepôjde, ale skúsme mierové rokovania zahájiť skôr, kým príde k nenapraviteľným ujmám či dokonca stratám. Vzťahy budú tak veľmi kľúčové. Možno ani netušíme, ako veľmi…

Knihu života nenapíšeme cez noc

Jednou z mocných tém bude trpezlivosť. I pri písaní knihy najprv zbierame skúsenosti, skúmame, pozorujeme život, hľadáme svoj štýl. Vzniká jedna kapitola za druhou. K niečomu sa ešte vrátime, niečo preskočíme akosi rýchlejšie a inde ostávame dlhšie. I keď je fakt, že budúci rok bude všetko zrýchlené a možno napíšeme zo svojej biografie viac, než sa deje bežne, musíme dovoliť, aby všetko dozrelo, aby sme konali zo svojho stredu, nefungovali unáhlene a neuvážene. Inak sa môže stať, že budeme musieť všetko „prepisovať“ nanovo, a to nás bude stáť nie len veľa fyzických síl, ale aj psychickej pohody a pokoja.

Cesta bude konzistentnosť

Neustále popudy k aktivite a následné pocity „vyšťavenia“ môžeme ladiť cez konzistentnosť. Aby sme dosiahli svoj cieľ, pomôže nám kontrolované (áno, tu môžeme tú kontrolu „nastoliť“) smerovanie energie, vyvažovanie činnosti a nečinnosti, striedanie aktivít, obdobie pohybu a uvoľnenia, smerovania „do von“ v súlade s obdobiami „ticha“. Prudké a výbušné „hurá systémy“ neprinesú žiaden účinok a efekt, naopak, môžu nás výrazne zabrzdiť a kým opravíme spúšť, čo po nás ostane, môže sa stať, že už nebudeme mať silu dokončiť to, čo bolo našim pôvodným zámerom.

Cvik robí majstra

Aj vám sa stalo, že ste sledovali napríklad krasokorčuľovanie, gymnastiku či umelcov a pri pohľade na ich bravúrne výkony ste si hovorili, ako to vyzerá prirodzene a ľahučko? Naozaj, majstri konajú prirodzene a ladne, no táto ladnosť a schopnosť ju rozvíjať si vyžadujú nemálo energie, ochoty venovať čas i silu tomu, po čom túžime, aby sa stalo našim majstrovstvom. Opäť – trpezlivosť a konzistentnosť – vytrvajme, nechcime mať všetko za pár chvíľ, nezabudnime si užiť cestu. Nepohodu nám môže priniesť tlak na to, že „už by sme mali byť inde“, „už by sme mali byť na tom inak“, atď. Všetko má svoj čas. Klídek. Užívajme si cestu. Cieľ nám neujde. Vyhneme sa tak stavu nervozity spôsobenej tým, že nie sme spokojní s tým, kde sa vo svojom živote nachádzame. Čím viac budeme chcieť veci urýchliť, tým viac prekážok príde. A toto nebudú prekážky, ktoré nás budú pobádať k ešte väčšej snahe, ale láskavé zastavenia, ktoré nám dovolia nadýchnuť sa a prehodnotiť, či smer, ktorým ideme, je pre nás vôbec správny.

Špecifická energia počas jednotlivých mesiacov roka 2024

Samozrejme, i keď sa tieto témy budú vinúť celým rokom, každý mesiac bude mať ešte špecifickú energiu, príchuť, esenciu. Bude mať vlastné dary, výzvy i kľúč – cestu, ako naplniť jeho potenciál.

Viac o týchto témach si povieme na webinár Energie roka 2024, ku ktorému info nájdete tu: https://fb.me/e/4469mGEgV

Zároveň sa na tomto webinári dozviete aj energie, ktoré v roku 2024 čakajú jednotlivé životné čísla.

Rok osmičky nám môže veľa dať, ale i veľa vziať. Bude závisieť na tom, či budeme vnímať jeho potenciál a príležitosti, alebo ostaneme zahatení vo výzvach. Jedno je isté, taká obrovská možnosť načerpať hojnosť, naplniť sa ňou, vyživiť sa na úrovni každučkej bunky sa nebude opakovať ďalších 9 rokov. Prajem nám, aby sme sa tejto príležitosti dokázali krásne chopiť.

A ak by ste chceli sa kúsok viac dozvedieť o nasledujúcich 12 mesiacoch špeciálne pre vás – máte krásnu možnosť – vytvorili sme pre vás osobnú sviečku pre rok 2024 s osobným zámerom cez dátum narodenia a dokonca máte k nej možnosť si objednať i písomný numerologický rozbor na 12 mesiacov pre vás 🙂

Info, nech sa páči, tu: https://predusuzeny.sk/produkty/osobna-sviecka-pre-rok-2024/

Nech každý deň stojí za to 😊

Mirka

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov.